Over ons

Mw. drs. A. de Bok

PasfotoAdBklein


Anja de Bok is in 1960 geboren in Haarlem. Ze is gehuwd en heeft een dochter en een zoon. Ze studeerde in 1986 af als psycholoog richting Klinische Psychologie en Kinder- en Jeugd Psychologie. Sindsdien is ze werkzaam als psycholoog. Ze is als zodanig begonnen in het toenmalige Maria Ziekenhuis, nu ElisabethTweestedenziekenhuis (ETZ), in Tilburg. Eerst was ze verbonden aan de Polikliniek Psychiatrie; later aan het Psychotherapeutisch Dagcentrum van hetzelfde ziekenhuis. Ze heeft hier ruim 13 jaar gewerkt en heeft veel ervaring opgedaan in diagnostiek en behandeling binnen de Specialistische GGZ.
Geleidelijk raakte ze meer nieuwsgierig naar de breedte van de Generalistische Basis GGZ (voorheen geheten: eerstelijns psychologie). Ze combineerde het werken in de SGGZ, in het ziekenhuis, met het werken in de GBGGZ, de vrijgevestigde psychologiepraktijk in de wijk. Ze haalde in deze jaren de registratie Eerstelijnspsycholoog. Gaandeweg bleek het vak als eerstelijnspsycholoog qua tijd niet meer te combineren met het werken in het ziekenhuis. Daarom heeft ze definitief de stap naar de Generalistische basis GGZ gemaakt omdat de veelzijdigheid van dit werk, in nauwe samenwerking met huisartsen en verwijzers, zo leuk bleek als ze dacht. Bij Psychologieprakijk ‘Kruiswerk, Voorlichting en Preventie’ in Breda en bij ‘Perspectief’ in Tilburg heeft ze ruime ervaring opgedaan in de eerstelijnspraktijk. In september 2007 heeft ze de overstap gemaakt naar Psychologie Praktijk Reeshof-Baarle. Ze behandelt hier jongeren (vanaf 18 jaar), volwassenen en partnerrelaties.

Dhr. drs. J. Mulder

PasfotoJMklein


Jan Mulder is geboren in 1958 . Hij is getrouwd en heeft twee dochters.
Hij studeerde klinische- en gezondheidspsychologie en daarnaast ontwikkelingssociologie, beide in Tilburg. Sinds 1983 werkt hij als eerstelijnspsycholoog.

Sinds 1983 werkt hij als eerstelijnspsycholoog. Eerst in Beerse/Turnhout (België) en vanaf 1990 in Psychologie Praktijk Reeshof-Baarle. Hij doet individuele – en relatie therapie en werkt met volwassenen maar ook met jongeren.

Voor hem is het bij iedere therapie een uitdaging om de mogelijkheden aan te boren die de client zelf heeft om zijn probleem aan te pakken en daarnaast te kijken welke hulpmiddelen hij als psycholoog kan aandragen.
Hij heeft postdoctorale cursussen gevolgd in rationeel emotieve therapie en cognitieve gedragstherapie. Hij heeft o.a. cursussen gevolgd in aandachtgerichte cognitieve therapie en
oplossingsgerichte therapie. Recentelijk heeft hij een opleiding gedaan in EMDR
(behandeling van trauma’s) en in Emotion Focused Therapy van Sue Johnson
(behandeling van relatieproblemen).

Naast zijn werkzaamheden als eerstelijnspsycholoog is Jan 2 ½ dag per week als coördinator werkzaam bij de huisartsopleiding van het Universitair Medisch Centrum in Leiden

Dhr. drs. M. Blom

PasfotoMBklein


Matthijs Blom is geboren in 1977. Hij heeft zijn studie tot psycholoog in Tilburg voltooid binnen de vakgebieden: Klinische gezondheidspsychologie, culturele psychologie en arbeids- en organisatiepsychologie. Na zijn studie is hij gaan werken in een eerstelijns- en een tweedelijnspraktijk in de regio west Brabant. Enkele jaren daarna heeft hij zich in Amsterdam verder gespecialiseerd in de Cognitieve Gedragstherapie en heeft hij zijn registratie tot gezondheidszorgpsycholoog (BIG) behaald. In deze periode is hij werkzaam geweest voor de afdeling psychiatrie van het Amphia Ziekenhuis te Breda. Hier is hij bekend geraakt met psychiatrische problematiek en multidisciplinaire behandelmethodes. Later is EMDR aan de behandelmogelijkheden toegevoegd.

Ondanks dat hij met veel plezier in het Amphia ziekenhuis heeft gewerkt trok de eerstelijnszorg hem meer en heeft hij besloten zich te gaan registreren tot eerstelijnspsycholoog NIP. Het werk binnen de eerste lijn spreekt hem met name aan vanwege de snelheid, transparantie en nauwe samenwerking met huisartsen.

Hij is sinds 2010 werkzaam binnen de Psychologie Praktijk Reeshof-Baarle. Hij behandelt hier volwassenen.

Mw. drs. M. Masteling

PasfotoMBklein


Mijn naam is Margriet Masteling, ik ben 39 jaar en woon samen met mijn man en zoon in Tilburg. Sinds 13 jaar werk ik als psycholoog, sinds 2012 ben ik gezondheidszorg-psycholoog.

Dit werk vind ik zo mooi, omdat ik steeds weer zie hoeveel kracht mensen hebben in moeilijke situaties. De ideale oplossing bestaat volgens mij niet, wel kan ik in samenwerking met u kijken welke mogelijkheden er zijn om uw kracht optimaal te benutten. Ik luister, stel vragen en denk met u mee, we gaan datgeen wat u bezig houdt op een rijtje zetten, om uiteindelijk samen tot een antwoord te komen.

Hiernaast ben ik in opleiding tot seksuoloog. U kunt bij mij met vragen terecht over seksualiteit. Dat kan gaan over seksuele problemen, vragen over de seksuele ontwikkeling en/of disfuncties.

Tevens ben ik naast dit werk in dienst bij de Amarant Groep.

Ik ben lid van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP) en van de Nederlandse Wetenschappelijke Vereniging voor Seksuologie (NVVS). Ik ben BIG geregistreerd.

Mw. drs. M. van Hegten


Mirjam van Hegten is vanaf 1996 werkzaam geweest in Psychologiepraktijk Reeshof.
Per augustus 2017 heeft zij haar werkzaamheden neergelegd.