Documentaire – Dodelijke Zorg


2Doc – Seizoen 1 Afl. 66 – Dodelijke zorg

NPO 15-09-2022 – 22:21

Volgens artsen sterven er ieder jaar in Nederlandse ziekenhuizen mogelijk honderden patiënten door falende software.


Beschrijving copy/paste van website 2Doc:

Volgens artsen sterven er in Nederlandse ziekenhuizen ieder jaar mogelijk honderden patiënten door falende software. Onderzoeksjournalist Wilfried Koomen onderzocht de Nederlandse ziekenhuiszorg en deed schokkende ontdekkingen. Waarom nemen softwareleveranciers meldingen van sterfgevallen niet serieus? De Nederlandse gezondheidszorg kost de belastingbetaler ruim 100 miljard euro per jaar. Een groot deel van het geld voor patiëntenzorg verdwijnt in de zakken van rijke en machtige bedrijven. De overheid staat erbij en kijkt ernaar. Dit is het resultaat als de gezondheidszorg wordt overgelaten aan de markt.

Regie: Wilfried Koomen
Omroep: KRO-NCRV


Bekijk via website 2Doc: hier

Bekijk via website NPO: hier