Nieuwsbrief – januari 2023

Inhoud/onderwerpen:

  • Onze praktijk in 2023
  • Wachttijd
  • Consultatie 2.0
  • CZ

Beste collega,

Onze praktijk in 2023

Ook in dit nieuwe jaar werken wij contractvrij.

Wij behouden onze identiteit en kwaliteit en na 1 jaar contractvrij werken kunnen wij je melden dat cliënten onze keuze niet alleen goed begrijpen maar zelfs toejuichen. De eigen bijdrage ervaren zij als logische consequentie.

Natuurlijk is de kanttekening hier nodig: een client moet de eigen bijdrage naast willen ook kunnen betalen.

Zorgverzekeraars werpen dit jaar hoge drempels op. De eigen bijdrage bij een contractvrij-werkende zorgverlener zijn verhoogd en zorgverzekeraars bieden minder zuivere restitutiepolissen.

De vrije artsenkeuze is in het geding! Een zorgelijke ontwikkeling, voor cliënten, voor ons en voor jullie.

Wij vinden dit een slechte zorgelijk zaak en wij ondersteunen alle huidige acties actief, in samenspraak met o.a. de LVVP en de VVAA

Artikel VVAA – Arts en Auto

Artikel Omroep Brabant – Psychologen Ruzien met Zorgverzekeraars

Onze wachttijd is kort.

Fijn naast zorgelijk voor ons, een praktijk met 4 ervaren psychologen.

Maar fijn dat mensen snel terecht kunnen.

Wachttijd

Rond 3 weken. Bij verwijzing op naam mogelijk (iets) langer

Consultatie 2.0

Je weet ons te vinden voor consultatie bij vragen over een patiënt van jou, wat hij/zij nodig heeft, waar kan hij/zij terecht.

We willen een stap verder gaan en ons beschikbaar stellen om met jou EN je patiënt op je spreekuur consulterend aanwezig te zijn. Dit is mogelijk bij patiënten die níet bij ons in behandeling zijn maar waar uitleg over psychische problematiek, de ggz, educatief en motiverend nodig is. Zo hopen we je nog meer te kunnen ondersteunen in deze tijd waarin jullie spreekuren zwaar belast zijn, niet in de laatste plaats met psychologische problemen.

Wil je hier gebruik van maken?

Email het secretariaat of bel op het telefonisch spreekuur, dan is Priscilla er (dagelijks tussen 10:00 en 11:00). Wij nemen dan contact met je op.

CZ

Helaas, we hebben geen reactie van CZ mogen ontvangen op onze brief die we hen stuurden in december 2022. https://psychologiepraktijkreeshof.nl/brief-beste-mensen-van-cz/

We wensen jullie een heel goed 2023 toe!

We hopen op saamhorigheid om samen de ‘uitdagingen’ aan te gaan waarmee we allemaal geconfronteerd worden door het huidige marktstelsel in de zorg.