Brabants Dagblad – Zorgverzekering 2023

Niet alleen de premies gaan omhoog: dit verandert er aan de zorgverzekering in 2023

uit: het Brabants Dagblad Tijn Elferink 17-11-22, 10:00

Passage relevant voor deze praktijk:

Vrije zorgkeuze met uitsterven bedreigd

A.s.r. biedt met deze duurdere restitutiepolis wel vrije zorgkeuze. Dit type polis wordt echter met uitsterven bedreigd. Dit jaar sneuvelen er negen van die vrijekeuze-polissen en daarmee is de markt van restitutie volgens Poliswijzer.nl bijna gehalveerd.

VGZ stapt er concernbreed vanaf en stapt net als FBTO over op combinatiepolissen. Andere verzekeraars stopten voorgaande jaren al met restitutiepolissen. Al is met het verdwijnen van de belofte vrije zorgkeuze niet bij elke verzekeraar verdwenen.

Met de opmars van de combinatiepolis wordt het er voor verzekerden niet bepaald eenvoudiger op. Een combinatiepolis is een combinatie van een naturapolis én een restitutiepolis. Zo kan voor ziekenhuiszorg restitutie gelden en kun je als verzekerde overal zonder problemen terecht. Voor GGZ of wijkverpleging kan natura gelden. Als er geen contract is tussen verzekeraar en zorgverlener, kan het zijn dat je een deel van de rekening zelf moeten betalen.

Link naar het volledige arikel