De Nieuwe Wereld – Marktwerking in de GGZ

Marktwerking in de GGZ: de zorgverzekeraar zit in de spreekkamer | Gesprek met Anja de Bok

Aflevering 1417, 1 december 2023

Sinds de marktwerking werd toegelaten in de zorg, drukken de verzekeraars een steeds zwaarder stempel op de praktijk van hulpverleners. Effectmetingen, omzetplafonds, kostprijsplaatjes en afvinklijstjes leidden ertoe dat Anja de Bok en haar maatschap besloten om contractvrije zorg aan te gaan bieden. Een gesprek over de voordelen van deze vorm van zorg, de misverstanden erover en het belang van de persoonlijke relatie tussen therapeut en patiënt.

De Nieuwe Wereld TV is een platform dat mensen uit verschillende disciplines bij elkaar brengt om na te denken over grote veranderingen die op komst zijn door een combinatie van snelle technologische ontwikkelingen en globalisering. Het is een initiatief van filosoof Ad Verbrugge in samenwerking met anchors Jelle van Baardewijk, Marlies Dekkers en Willem de Witte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

19 − 16 =